Een van Dario’s absolute favorieten: de klassieke tonijntartaar.
Simpel en puur, gemaakt met alleen de allerbeste ingrediënten. Hoewel Dario een trotse Italiaan is, zweert hij bij de zachte, volle smaak van onze Griekse TOPIKÁ Original olijfolie.
Puur, smaakvol en zonder poespas.
Ingrediënten (voor 2 personen):
-
200 g verse tonijn van topkwaliteit (bij voorkeur van de lokale vishandel)
-
Fijngeraspte schil van een ½ citroen
-
Een handje zeekraal
-
2 el TOPIKÁ Original olijfolie (1 el voor het mengen, 1 el voor de afwerking)
-
Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd de tonijn in kleine, gelijkmatige blokjes met een scherp mes, net iets groter dan brunoise, zodat de vis zijn structuur en bite behoudt.
- Spoel de zeekraal kort onder koud water en dep droog. Snijd de steeltjes fijn (als bieslook). Bewaar de sierlijke uiteinden apart voor de afwerking.
- Meng in een kom de tonijn met de fijngesneden zeekraal, citroenrasp en 1 eetlepel TOPIKÁ Original olijfolie. Meng alles luchtig met een vork.
- Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Proef en stel de smaak eventueel bij.
- Lepel de tartaar in een gekoeld cocktailglas (zoals een coupe of martiniglas) voor een elegante presentatie.
- Werk af met een drizzle TOPIKÁ Original olijfolie, nog wat extra citroenrasp en peper, en de apart gehouden zeekraal als verfijnde topping.

How beautiful and festive does this tuna crudo look? The use of the beautiful pure TOPIKÁ Intense olive oil gives...

Ingredients: Beef tartare Jerusalem artichoke Capers Vinegar pearls Reypenaer cheese Maldon salt TOPIKÁ Intense olive oil Lime zest Herbal oil...

Ingredients: Whole salmon Sugar Salty TOPIKÁ Intense olive oil Lemon zest Pepper Preparation method: Sprinkle sugar and salt over the...

Recipe for 2 plates of hummus: 800 grams of chickpeas 4 tablespoons tahini Juice of 1.5 lemons 1 tablespoon cumin...

And if you use the olive oil in this way, then you have the purity of the dish, and the...

A good olive oil is one of the most important ingredients when making Pien's recipes. Pien once learned that you...
- Choosing a selection results in a full page refresh.
- Opens in a new window.