Stap in de wereld van TOPIKÁ en proef de essentie van vijf generaties vakmanschap

Sinds 1883
Van onze familieboomgaarden
Sinds 1883 oogsten wij met zorg olijven van onze familieboomgaarden op Kreta. Al vijf generaties lang wordt onze passie voor olijfolie doorgegeven, met een sterke focus op traditie en topkwaliteit.
Naar jouw keuken
Elke druppel TOPIKÁ vertelt het verhaal van eeuwenoude familietradities, gecombineerd met een moderne touch. Van onze boomgaarden naar jouw keuken, puur, gezond en vol van smaak.

1883
Dimitrios was de eerste in de familie die wijn en olijfolie produceerde in Agios Myronas en stierf tijdens de Kretense opstanden, net voor Kreta zich bij Griekenland voegde.

1914
Spyridon werd arts, bleef de wijn- en olijventeelt voortzetten en bood verzet tegen de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

1946
Dimitrios richtte een succesvol reisbureau op en opende later een slagerij en supermarkt, maar helpt nog steeds bij de olijvenoogst.

1977
Spyridon studeerde wiskunde, maar besloot het familiebedrijf voort te zetten en geniet van familiediners op hun landgoed met eeuwenoude olijfbomen.

2001
Dimitris, opgegroeid met olijfolie en wijn, besloot samen met Daan Kretenzische olijfolie naar Nederland te brengen.
Dimitris & Daan


