Welkom in de wereld van

TOPIKÁ

Stap in de wereld van TOPIKÁ en proef de essentie van vijf generaties vakmanschap

Sinds 1883

Van onze familieboomgaarden

Sinds 1883 oogsten wij met zorg olijven van onze familieboomgaarden op Kreta. Al vijf generaties lang wordt onze passie voor olijfolie doorgegeven, met een sterke focus op traditie en topkwaliteit.

Naar jouw keuken

Elke druppel TOPIKÁ vertelt het verhaal van eeuwenoude familietradities, gecombineerd met een moderne touch. Van onze boomgaarden naar jouw keuken, puur, gezond en vol van smaak.

1883

Dimitrios was de eerste in de familie die wijn en olijfolie produceerde in Agios Myronas en stierf tijdens de Kretense opstanden, net voor Kreta zich bij Griekenland voegde.

1914

Spyridon werd arts, bleef de wijn- en olijventeelt voortzetten en bood verzet tegen de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

1946

Dimitrios richtte een succesvol reisbureau op en opende later een slagerij en supermarkt, maar helpt nog steeds bij de olijvenoogst.

1977

Spyridon studeerde wiskunde, maar besloot het familiebedrijf voort te zetten en geniet van familiediners op hun landgoed met eeuwenoude olijfbomen.

2001

Dimitris, opgegroeid met olijfolie en wijn, besloot samen met Daan Kretenzische olijfolie naar Nederland te brengen.

In oktober en november oogsten we ieder jaar onze olijven met de hand op onze familieboomgaarden op Kreta, samen met de familie. Dit traditionele proces zorgt ervoor dat alleen de beste olijven worden geselecteerd en niet gemengd met olijven uit andere regio's, waardoor de olijfolie van TOPIKÁ altijd van topkwaliteit is.

Door persoonlijk betrokken te zijn bij elke stap — van olijf tot fles — behouden we de authenticiteit en pure smaak. Deze familietraditie maakt elke fles TOPIKÁ uniek, vol liefde en zorg.