

Sinds 1883
Wat in 1883 begon als een lokale traditie met overgrootvader Dimitrios, groeide uit tot een familieverhaal dat voortleeft in vakmanschap, respect voor het land en liefde voor pure olijfolie.
Al vijf generaties de meest veelzijdige olijfolie

Spyridon | 1914
Werd arts, maar bleef de gaard trouw en sloot zich aan bij het verzet tegen de Duitsers.

Dimitrios | 1883
Begon in de familie met het maken van wijn en olijfolie.

Spyridon | 1977
Spyridon studeerde wiskunde, zette het familiebedrijf voort en oogst elk jaar weer de eeuwenoude olijven.

Dimitrios | 1946
Startte een reisbureau, opende een slagerij en helpt nog elk seizoen bij de olijvenoogst.

Dimitris | 2001
Dimitris groeide op met familieolijfolie en wijn en bracht dit in 2023 naar Nederland toe.

Onze Koroneiki olijven komen uit het pittoreske Agios Myronas op Kreta, waar onze familie sinds 1883 extra vierge olijfolie produceert. Alles gebeurt binnen een straal van 10 kilometer, van olijfboom tot lokale perserij. Binnen zes uur na de oogst worden de olijven verwerkt, voor de beste smaak en volledige traceerbaarheid.
Agios Myronas, Kreta
Een traditie die wij graag delen
Wanneer iets met passie en vakmanschap wordt gemaakt, proef je dat direct terug. Zo is ook de olijfolie van TOPIKÁ ontstaan: niet alleen bijzonder smaakvol, maar ook geworteld in een eeuwenoude traditie. TOPIKÁ staat voor familie, vriendschap, ambacht en het samen genieten van pure, eerlijke producten.
— Dimitris en Daan
