Image of Tartare de Boeuf Classique

Tartare de Boeuf Classique

  • May 17, 2025

Een van de absolute favorieten van Skye, chef van Le Malle Jan in Leiden: klassieke steak tartaar. Gemaakt met liefde voor het vak, en nét dat beetje extra door een flinke scheut TOPIKÁ Intense olijfolie. “Goede tartaar laat je ingrediënten spreken,” zegt hij. “En TOPIKÁ Intense geeft het precies de diepgang die ik zoek.

Eenvoudig, puur en vol smaak. Precies zoals Skye het graag heeft.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 250 g rundertartaar (vers rundvlees, met de hand fijngehakt)

  • 1 eidooier (vers)

  • 1 kleine sjalot, fijn gesnipperd

  • 1 el kappertjes, fijngehakt

  • 1 el cornichons (mini augurken), fijngehakt

  • 1 tl Dijonmosterd

  • 1 tl Worcestersaus

  • Enkele druppels Tabasco (naar smaak)

  • 1 el verse peterselie, fijngehakt

  • 2 el TOPIKÁ Intense olijfolie

  • Zout en versgemalen zwarte peper

  • Optioneel: een paar druppels citroensap

Serveren met:

  • Licht geroosterd zuurdesembrood of frietjes

  • Extra TOPIKÁ Intense olijfolie voor de afwerking

 

Bereidingswijze:

  1. Meng in een kom de sjalot, kappertjes, cornichons, mosterd, Worcestersaus, Tabasco, peterselie en de eidooier tot een glad mengsel.

  2. Voeg de fijngesneden rundertartaar toe en meng voorzichtig met een vork. Zorg dat de structuur van het vlees behouden blijft.

  3. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een paar druppels citroensap. Voeg vervolgens de TOPIKÁ Intense olijfolie toe en roer lichtjes door. De olie geeft een diepe, aromatische toets die het gerecht compleet maakt.

  4. Dresseer de tartaar op het bord met behulp van een kookring voor een strakke presentatie. Werk af met een extra straaltje olijfolie.

  5. Serveer direct met knapperig brood of frietjes.