1883 — 1913
Dimitrios Magousakis was de eerste van zijn familie die wijn en olijfolie produceerde in Agios Myronas. Dimitrios stierf helaas op jonge leeftijd in strijd voor de bevrijding van Kreta van de Ottomaanse bezetting.
1903 — 1990
Spyridon Magousakis liet zich inspireren door het verlies van zijn vader om arts te worden. Hij diende als arts tijdens de Tweede Wereldoorlog en wijdde zich daarna aan de olijf- en wijnteelt op de familielandgoederen die hij had geërfd.
1946 — HEDEN
Dimitrios Magousakis, vernoemd naar zijn opa, startte samen met zijn broer een succesvol reisbureau op Kreta en combineerde dit met de olijven- en druiventeelt, terwijl hij later ook een slagerij en supermarkt opende in Agios Myronas.
1977 — HEDEN
Spyridon Magousakis, geboren in Agios Myronas, studeerde wiskunde in Athene. Na zijn studie besloot hij het familiebedrijf over te nemen van zijn vader. Vandaag de oogst hij nog samen met zijn vader en broers jaarlijks de olijven oogst, waaronder bomen van meer dan 100 jaar oud.
2001 — HEDEN
Dimitris Meijer, geboren in Heraklion en opgegroeid in Nederland, is de vijfde generatie van de familie Magousakis en besloot nog tijdens zijn studie bedrijfskunde in Utrecht, samen met zijn middelbare schoolvriend Daan, de familie-olijfolie op de Nederlandse markt te introduceren.