1883 — 1913
Dimitrios Magousakis was de eerste van zijn familie die wijn en olijfolie produceerde in Agios Myronas, en stierf door een fatale schotwond terwijl hij streed voor de bevrijding van Kreta van de Ottomaanse bezetting.
1903 — 1990
Spyridon Magousakis, geïnspireerd door de dood van zijn vader, werd arts en diende in de Tweede Wereldoorlog, waarna hij zich richtte op de teelt van olijven en wijn op de geërfde familielandgoederen.
1946 — HEDEN
Spyridon Magousakis, geboren in Agios Myronas, studeerde wiskunde in Athene maar nam het familiebedrijf over, waar hij samen met zijn vader en broers nog jaarlijks de olijven oogst, waaronder bomen van meer dan 100 jaar oud.
1977 — HEDEN
Dimitrios Magousakis, vernoemd naar zijn opa, startte samen met zijn broer een succesvol reisbureau op Kreta en combineerde dit met de olijven- en druiventeelt, terwijl hij later ook een slagerij en supermarkt opende in Agios Myronas.
2001 — HEDEN
Dimitris Meijer, geboren in Heraklion en opgegroeid in Nederland, is de vijfde generatie van de familie Magousakis en besloot nog tijdens zijn studie bedrijfskunde in Utrecht, samen met zijn middelbare schoolvriend Daan, de familie-olijfolie op de Nederlandse markt te introduceren.