Bakken, Braden en Zelfs Frituren

Onze olijfolie komt het best tot zijn recht in koude- en lauwwarme bereidingen. Perfect om je broodje in te dippen, maar natuurlijk ook in dressings, vinaigrettes, of als pure 'finishing oil' over allerlei gerechten. Onze olijfolie is daarnaast ook geschikt én gezond voor bakken, braden en frituren. Hoewel er veel discussie is over het verhitten van extra vergine olijfolie, zijn er verschillende wetenschappelijke studies die hebben uitgewezen dat extra vierge olijfolie uitermate geschikt is voor warme bereidingen. Extra vierge olijfolie is niet alleen erg smaakvol om mee te koken, maar het is ook de meest stabiele en veiligste kookolie die er is! Om je op weg te helpen, hebben we Oma Magousakis bereid gevonden om haar favoriete familie recepten met ons te delen.

Oma's Griekse recepten

Alles voor de Optimale Smaak

Geen mengelmoes en gedoe

De Koroneiki olijven voor onze olijfolie komen altijd van dezelfde olijfboomgaard van familie en vrienden. Elk oogstseizoen in november helpen wij familie en vrienden om onze eigen olijfolie te oogsten. Van olijf tot fles wordt alles in dezelfde regio verwerkt en gebotteld. Op deze manier kunnen wij constante topkwaliteit garanderen.

Bekijk het productieproces

Proef de pure smaak van Kreta

Extra vierge olijfolie uit Kreta, gemaakt van 100% Koroneiki olijven en rechtstreeks afkomstig uit familieboomgaarden, zonder te mengen met olijven uit andere regio's. Dit geeft TOPIKÁ Intense haar zachte en unieke smaak.

Koken met TOPIKÁ olijfolie

Ontdek de creatieve recepten van foodfluencer Anouk Goedegebuur en zie wat je allemaal kunt maken met onze olijfolie.