Op zoek naar een snelle, verfrissende en smakelijke salade die allesbehalve saai is? Geen zorgen, wij hebben het perfecte recept voor jou! Stap binnen in de zonnige sferen van de Mediterrane keuken met onze verrukkelijke orzo salade. Met een vleugje citrus en kruidige kipfilets, is deze salade niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook buitengewoon smakelijk!
Ingrediënten
- 300 gram orzo
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 eetlepel Topiká Olijfolie
- 8 kleine kipfilets
- 150 gram cherry tomaten, in kwartjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- Halve rode ui, in dunne plakjes gesneden
- 30 gram platte peterselie
- 100 gram verkruimelde Topiká Feta (te koop bij Landwaart Culinair)
- 60 gram geroosterde pijnboompitten
- Peper en zout naar smaak
Dressing
- 2 eetlepels Topiká olijfolie
- Sap van 1 citroen
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Breng een grote pan water aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe. Voeg, zodra het water kookt, de orzo pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet de orzo af en spoel het af onder koud water.
- Marineer ondertussen de kipfilets met Topiká Olijfolie, zout en peper. Meng goed en breng op smaak. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilets ongeveer 5 minuten aan elke kant (afhankelijk van hun grootte). Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Voor de dressing: meng alle ingrediënten in een kom of maatbeker. Breng op smaak naar wens.
- Voor de salade: voeg de gekookte orzo, kerstomaatjes, rode paprika, komkommer, rode ui, peterselie, feta en pijnboompitten toe. Besprenkel met de dressing en meng de salade goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Leg de gebakken kipfilets bovenop de orzo salade. Besprenkel vlak voor het serveren met wat vers citroensap.