Image of Rundtartaar met aardpeer, Reypenaer kaas en azijnparels

Rundtartaar met aardpeer, Reypenaer kaas en azijnparels

  • February 11, 2025

Ingrediënten:

  • Rundvlees tartaar
  • Aardpeer
  • Kappertjes
  • Azijnparels
  • Reypenaer kaas
  • Maldonzout
  • TOPIKÁ Intense olijfolie
  • Limoenrasp
  • Kruidenolie (optioneel, voor afwerking)

Bereidingswijze:

  1. Snijd de aardpeer, kappertjes en steak tartaar in kleine blokjes (brunoise).
  2. Meng de kappertjes door de tartaar en voeg Maldonzout en TOPIKÁ Intense olijfolie toe.
  3. Meng de aardpeer met zout, Reypenaer kaas, olijfolie en een beetje limoenrasp.
  4. Voeg de voorgemaakte azijnparels toe (verkrijgbaar in gespecialiseerde winkels of online).

Plating:

  1. Zet een ringvorm op het bord en begin met een laagje tartaar.
  2. Voeg een laagje aardpeermengsel toe.
  3. Top af met de azijnparels.
  4. Voeg eventueel een kruidenolie toe voor extra smaak.