Image of Tonijn crudo met olijfolie-citrusdressing en gefrituurde kappertjes

Tonijn crudo met olijfolie-citrusdressing en gefrituurde kappertjes

  • November 12, 2024

Hoe mooi en feestelijk ziet deze tonijn crudo eruit? Door het gebruik van de mooie pure TOPIKÁ Intense olijfolie krijgt het gerecht extra kleur. Het gebruik van een goede olijfolie is heel belangrijk als je een crudo maakt: door de heerlijke olijfolie en het zure van de citrusdressing wordt de smaak van de tonijn geïntensiveerd. Het resultaat is dit heerlijke gerecht, dat er niet alleen waanzinnig uitziet maar ook heerlijk smaakt én makkelijk te bereiden is.

Voorgerechtje/aperitief voor 4 personen:

  • 400 g verse tonijn, sushi grade
  • 6 el TOPIKÁ Intense olijfolie
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • Sap en rasp van 1 kleine sinaasappel
  • 1 snackkomkommer
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 15 g kappertjes
  • Garneren met verse dille en bieslook
  • Zeezout, peper
  • TOPIKÁ Intense olijfolie om de kappertjes in te bakken

Bereidingswijze

  1. Begin met het frituren van de kappertjes.
  2. Dep de kappertjes droog met een stuk keukenpapier. Laat een pan met een klein laagje olie goed heet worden. Voeg vervolgens de kappertjes toe aan de pan. Bak de kappertjes tot ze knapperig zijn, door regelmatig te roeren, zo’n 3 tot 4 minuten. Bekleed een bord met keukenpapier en gebruik een schuimspaan om de kappertjes uit de pan te halen. Leg ze op het bord met keukenpapier.
  3. Maak de dressing: meng de olijfolie met de rasp en het sap van de citroen en sinaasappel. Voeg de fijngesneden sjalot toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  5. Snijd de tonijn met een scherp mes zo dun mogelijk in plakjes. Leg de plakjes op een groot bord of op een schaal.
  6. Verdeel de komkommer over de plakjes tonijn.
  7. Schenk de citrusdressing over de tonijn.
  8. Top af met de kappertjes, extra peper en zeezout, en de dille en bieslook.