Giouvetsi

Giouvetsi

Giouvetsi (uitgesproken als joevetsie) is een bekend en traditioneel Grieks gerecht dat in heel Griekenland wordt gegeten. Een essentieel ingrediënt voor dit recept is kritharaki – beter bekend als orzo – een soort rijstvormige pasta. Één van de allerlekkerste recepten van Oma Magousakis en groot favoriet van Dimitris en Daan. Makkelijk, puur en erg smaakvol!

Ingrediënten

    • 4-6 stuks kippenpoten of drumsticks
    • 250 gram tomatensap
    • 1 ui (gehakt)
    • 100 ml olijfolie
    • 250 gram orzo pasta (kritiharaki)
    • 500-700 ml water (kokend)
    • Zout, peper, zoete paprika en gehakte peterselie
       Bereidingswijze
        1. Leg de kip (ingewreven in olijfolie) in de oven voor -/+45 minuten op 170 graden
        2. Haal de kip en ovenplaat eruit, voeg de uien, resterende olijfolie, zout en overige specerijen toe. Voeg hierna de tomatensap toe met het kokende water. Roer goed door en voeg daarna olijfolie toe met de peterselie.
        3. Laat het in de oven voor maximaal 20-25 minuten op 180 graden.
        4. Zet de oven uit en roer opnieuw, laat het dan weer 5-10 minuten in de oven staan ​​om af te koelen. Open vervolgens de oven en serveer direct.
        Terug naar blog