Fakés

Fakés

Het favoriete gerecht van Opa Dimitrios mag niet ontbreken: Fakés (uitgesproken als fatjès). Deze Griekse linzensoep is zeer gezond en rijk aan voedingsstoffen, maar vooral: ontzettend lekker! Bovendien is het recept eenvoudig om te maken. In Griekenland is Fakés een echte klassieker.

Ingrediënten

    • 250 gram Zwarte Linzen
    • 1 middelgrote Ui (gesnipperd)
    • 1 teentje Knoflook (in plakjes)
    • 1-2 Laurierblaadje(s)
    • 150 ml Olijfolie
    • 125 ml Gezeefde Tomatensaus
    • Zout en peper

    Optioneel indien gewenst: extra knoflook, uienpoeder, een eetlepel azijn en kurkumapoeder.

       Bereidingswijze

        1. Kook de linzen 10 minuten en giet het water af en zet de linzen apart.
        2. Voeg de 100 ml olijfolie toe in de pan, verwarm en voeg de gesnipperde uien en gesneden knoflook toe.
        3. Voeg als het klaar is de linzen en 0,5 liter water toe in de bakpan, inclusief de gewenste kruiden. Zout en peper en de laurierblaadjes moeten erbij. Kook vervolgens 30 minuten op middelhoog vuur.
        4. Voeg na 30 minuten de extra 50 ml olijfolie en het tomatensap toe. Kook dan nog 10-20 minuten, tot de soep dikker wordt.
        5. Voeg aan het einde een eetlepel azijn toe, dan is de linzensoep klaar.
        Terug naar blog